Home

Designer Infrastructure

VK Architects & Engineers is een multidisciplinair ingenieurs- en architectenbureau actief in Healthcare Design en Building Engineering. Voor de uitbreiding van het projectteam Infrastructuur in Merelbeke zijn we op zoek naar een DESIGNER INFRASTRUCTURE.

 

Je functie

 • Als lid van het projectteam ben je in het bijzonder verantwoordelijk voor het teken- en ontwerpwerk, namelijk voor de opmaak van technische plannen en visualisaties van diverse infrastructuurprojecten en openbare ruimten (wegenwerken, riolering, buitenaanleg, groenstructuren …) .
 • Je werkt dagelijks en nauw samen met de projectingenieurs, architecten en andere projectteamleden. Je bereidt vrij autonoom concepten en scenario’s voor op basis van de aangereikte ontwerpparameters. Voor het detailontwerp werk je de berekeningen en voorbereidende schetsen uit tot aanbestedingsklare uitvoeringstekeningen en -plannen.
 • Je denkt mee in het ontwerpproces en ondersteunt de projectingenieur met het bepalen van hoeveelheden, selecteren van posten voor opmaak van meetstaten en bestekken, en levert assistentie bij werfopvolging indien je vorming of ervaring dit toelaten.  
 • Je projecten situeren zich zowel op de private als openbare markt, en hebben dikwijls raakvlakken met meerdere disciplines (landschap, architectuur, stabiliteit, technieken, civiele kunstwerken, …). Je overlegt dan ook met de overige disciplines om gecoördineerde resultaten te kunnen garanderen, en duidelijk te kunnen aansluiten op de raakvlakken.
  Je actieveld situeert zich voornamelijk in Vlaanderen. Je kan op langere termijn kiezen voor standplaats Roeselare of Merelbeke.
 • De operationele leiding van het team Infrastructuur bevindt zich in Merelbeke (nabij Gent), waar wekelijks overleg plaatsvindt voor wat betreft kennisdeling, planning en ondersteuning.
 • Je speelt vlot in op veranderingen in projecten en planning en bent flexibel genoeg om wijzigingen zo rendabel mogelijk door te voeren.
 • Je neemt initiatief ter verbetering van bestaande werkwijzen, en denkt mee over de standaardisering binnen het team.
 • Via VK Academy krijg je de mogelijkheid om je kennis verder uit te bouwen, te versterken en te delen. Hierdoor draag je bij tot het verhogen van het innovatievermorgen en het versterken van het kwaliteitsimago van VK.

Je profiel

 • Je behaalde het diploma van bachelor bouw, landmeter of ingenieur bouwkunde en hebt bij voorkeur reeds een degelijke ervaring opgebouwd binnen de markt van wegenis- en rioleringswerken.
 • Je wil je verdiepen in de praktische toepassing, in het ontwerpen van afvoersystemen voor regenwater en vuilwater, en in het uittekenen van verhardingen, omgevingsaanleg, groenstructuren, parkings en wegen.
 • Je bezit voldoende technisch inzicht, bent accuraat en stressbestendig.
 • Je hebt oog voor constructieve en esthetische aspecten en voor het multidisciplinaire gegeven.
 • Je goeie team spirit, communicatieve vaardigheden, leergierigheid en kwaliteitsgerichtheid worden sterk gewaardeerd.
 • Je bent Nederlandstalig. Kennis van het Frans en Engels is een meerwaarde, gezien VK ook actief projecten opvolgt van A tot Z in Brussel, Wallonië en het buitenland.
 • Je bent PC-vaardig, hebt een sterke ervaring in CAD-tekenen (AUTOCAD) en kennis van de MS Office-toepassingen.
 • Kennis van Civil 3D en zijn toepassingen is een absolute must gezien de basis voor alle 3D-ontwerpen en het BIM-verhaal binnen VK. Doorgedreven kennis van Civil 3D bevordert ook je toekomstperspectief binnen VK.
 • Kennis van het Standaardbestek 250 voor de wegenbouw en /of kennis van de BIM-methodologie (Revit) zijn belangrijke pluspunten.

Ons aanbod
VK Architects & Engineers biedt je, naast een aantrekkelijk remuneratiepakket, een stabiele betrekking in een internationaal georiënteerd bedrijf in volle expansie, met een duidelijke langetermijnvisie en permanente aandacht voor innovatie en duurzaamheid, maar bovenal voor het welzijn en de vorming & ontwikkeling van zijn medewerkers. Je werkt mee – als lid van een gepassioneerd team - aan tal van interessante, grootschalige projecten in binnen- en buitenland.
Meer informatie en realisaties vind je op www.vkgroup.be.

Ben je geïnteresseerd en kijk je met een open geest naar de wereld?
Bel Mevr. Martine Decock op 0474 99 63 15 of mail naar martine.d@vkgroup.be. We ontvangen ook graag spontaan je cv.
Je reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld.

Rechtstreeks solliciteren kan via:martine.d@vkgroup.be
Bekijk de vacature online via:https://www.vkgroup.be/nl/career/

BijlageGrootte
Profiel designer Infra 22.12.2017.pdf217.37 KB

Vervaldatum: 22/02/2018